Nat en winderig carnavalsweekend voorspeld

Print
Nat en winderig carnavalsweekend voorspeld

Archieffoto Afbeelding: John Peters

Het lijkt erop dat carnavalsvierders komend weekend rekening moeten houden met regenbuien en windvlagen. Een voordeel: met maxima van plaatselijk rond de 11 graden wordt het volgens de meteorologen in ieder geval niet erg koud.

Volgens de laatste voorspellingen trekt de wind vooral op de zondag opnieuw stevig aan. Zo hard als de afgelopen twee weekenden zal het volgens Weerplaza zoals het er nu naar uitziet echter niet gaan waaien.

Lees ook: Maandagmiddag opnieuw code geel vanwege stevige buien en windstoten

Vrijdag blijft het overwegend droog, maar zaterdag en zondag kan het met tussenpozen flink regenen. Er zijn tussen de buien ook perioden met zon. Maandag en dinsdag zwakt de wind af, maar er blijft kans op een bui. Er is veel bewolking en de zon komt er nauwelijks aan te pas.

Met maxima tussen de 10 en de 13 graden is het opnieuw zacht voor de tijd van het jaar. Normaal is het in februari 5-7 graden.

De afgelopen dagen werden er meerdere optochten afgelast vanwege de stormen Dennis en Ciara. Vorig jaar dreigde een storm roet in het eten te gooien voor de optochten tijdens carnaval. Uiteindelijk konden die gewoon doorgaan. De wind veroorzaakte toen wel schade op meerdere plekken.

Lees ook: Kinderoptocht Sittard afgelast in verband met onstuimig weer