Boeren willen eigen tv-omroep om burger uit te leggen wat ze allemaal niet mogen

Print
Boeren willen eigen tv-omroep om burger uit te leggen wat ze allemaal niet mogen

Afbeelding: Harry Heuts Photography

De actiegroep Farmers Defence Force (FDF) wil een eigen televisie-omroep beginnen. Maandag is hiervoor een ledenwervingscampagne gestart: de boeren willen op televisie onder meer uit gaan leggen hoe ze beperkt worden in het uitvoeren van hun werk.

Woensdag houdt de FDF wederom een actie in Den Haag, waarmee ze zich verzetten tegen mogelijk ingrijpende maatregelen die voor de landbouwsector worden genomen.

De actie is aan het begin van de middag, maar woordvoerder en bestuurslid Sieta van Keimpena sluit niet uit dat het spitsverkeer in de ochtend en avond toch last heeft van de actie. Hoeveel boeren er worden verwacht, kan ze niet inschatten.

50.000 leden

De ledenwervingsactie die is gestart, is primair bedoeld ter ondersteuning van het werk van de actiegroep. ,,Maar als we de 50.000 leden halen, willen we inderdaad een omroep beginnen. We willen op televisie burgers meer achtergrondinformatie gaan geven over hoe onze bedrijven daadwerkelijk werken, over wat we wel maar ook vooral niet mogen.”

,,Zo hebben mensen vaak niet in de gaten dat we veel gewasbeschermingsmiddelen niet mogen gebruiken.’’

Donateursactie van start

Naast de ledenwerfcampagne is er ook weer een donateursactie gestart. Vorige week nog stond de teller van een lopende doneeractie op zo’n 60.000 euro, nu is er weer een nieuwe actie gestart.

,,Het geld is nodig omdat een actie sowieso geld kost. En je moet een buffer hebben voor het geval er claims komen omdat er bijvoorbeeld iets beschadigd wordt. Naar de bestuurders gaat in elk geval geen cent.’’

Tijdens de actie van woensdag gaan Kamerleden van het CDA het woord voeren. Die zijn volgens Van Keimpena uitgenodigd omdat het CA van oudsher een flinke achterban heeft bij de boeren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen