Prins Neerbeek die van podium kukelde krijgt ludieke herkansing van proclamatie

Print
Prins Neerbeek die van podium kukelde krijgt ludieke herkansing van proclamatie

Prins Rob III geniet van zijn tweede proclamatie. Afbeelding: Marc Ploum

Neerbeek -

Het filmpje van de uitroeping van prins Rob Schoonbrood van CV De Doorzetters heeft de grens van 100.000 views al lang doorbroken. Afgelopen weekend kreeg hij een herkansing.

Ieder jaar staat in Neerbeek het Gekke Pekskes Bal omcirkeld op de kalender. Plaats van handeling is Café de Keulsteeg. Dit jaar stond er een bijzondere act op de bühne: de hernieuwde uitroeping van prins Rob III. En daar was iedereen van op de hoogte, behalve het ‘slachtoffer’ zelf.

Val

Voor iedereen die het ontgaan is: Vrijdag 10 januari vond in het gemeenschapshuis van Neerbeek de prinsproclamatie van CV De Doorzetters plaats. De nieuwe prins, Rob Schoonbrood, sprong enthousiast door een groot papieren vel, om vervolgens het podium af te donderen. Reden voor de val: er bleef een groot stuk papier voor zijn ogen hangen waardoor hij niks zag.

Aangezien tegenwoordig niks meer onopgemerkt blijft werd het filmpje online geplaatst, met meer dan 100.000 kijkers als gevolg. Het belangrijkste: prins Rob III raakte, zoals een echte Doorzetter betaamd, niet gewond en liep vervolgens gewoon vooraan in de polonaise. Wellicht daarom mogen er ook grappen gemaakt worden, de prins neemt het namelijk allemaal heel sportief op.

Bescherming

Ben de Loo bedacht de actie samen met Jacqueline van de Laar, Xaviera Pittie en Daan Roozen van de activiteitencommissie. „Doel was om de proclamatie van Rob opnieuw te doen en ervoor te zorgen dat er niks, maar dan ook niks, fout kon gaan.” Dat werd tot in de puntjes overdreven. Zo werd Robs vrouw in een verpleegsterspakje gehesen, kreeg hijzelf knie- en armbeschermers omgehangen plus een zwemband. Verder werd het papier in het raamwerk vervangen door guirlandes en zelfs een vloerbedekking moest ervoor zorgen dat alles foutloos verliep.

Lees ook: Video: Prins van Neerbeek maakt vliegende start en kukelt van podium

Open Deuren Trofee

„Natuurlijk voelde ik wel aan dat er iets stond te gebeuren, maar niet zo uitgebreid als nu het geval was”, reageert prins Rob enthousiast. „Twee keer geproclameerd worden is natuurlijk heel apart.” Het hele seizoen wordt de prins al op de hak genomen, maar de vereniging gaat ludiek om met de opmerkingen die andere verenigingen maken. „Op mijn receptie had de prinsencommissie voor iedereen die over mijn valpartij begon een ‘Open Deuren Trofee’ in het leven geroepen”, vertelt Rob. „Daarnaast zijn de blikjes energiedrank - Red Bull geeft je vleugels - niet te tellen.”

Prins Neerbeek die van podium kukelde krijgt ludieke herkansing van proclamatie
Alles werd zorgvuldig aangepast. Foto: Marc Ploum