Tweede editie Zittesje Vastelaoves sjurkarreoptoch

Print
Tweede editie Zittesje Vastelaoves sjurkarreoptoch

Een sjurkar voor Café ‘t Sjterfhoes. Afbeelding: Guus Queisen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Op carnavalsmaandagavond trekt vanaf 20.33 uur de tweede Vastelaoves Sjurkarreoptocht door het centrum van Sittard.

De eerste sjurkarreoptocht werd afgelopen jaar gehouden in het kader van het 5 x 11-jarig bestaan van Optochkommitee Zitterd (OKZ) en was direct een succes. Daarom dit jaar een vervolg.

Route

De optocht begint bij cafe ’t Sjterfhoes aan het Kerkplein om vervolgens via het Kerkstraatje en de Limbrichterstraat richting Markt te trekken alwaar ze, na een ronde langs de cafés, wordt ontbonden. Diverse carnavalsmuziekgezelschappen zullen op de markt een serenade brengen. Gezien de lengte van de optocht is bij café de Kup in de Limbrichterstraat een broodnodige (drink)pauze ingelast.

Jury

Een vakkundige jury, bestaande uit de voorzitter van de officiële optochtjury, Astrid Verblakt, burgemeester Sjraar Cox en OKZ-voorzitter Peet van Erp, zullen alle sjurkarre aan een kritische blik onderwerpen.

Deelname

Deelname is voor iedereen vrij, er zijn wel voorwaarden Zo dient met een echte (eenwielige) sjurkar, zonder mechanische aandrijving, te worden deelgenomen. Verder moet de sjurkar voorzien zijn van (feest-)verlichting en een carnavalistisch thema hebben. Om vooraf zicht te krijgen op het aantal deelnemers stelt het OKZ aanmelding via: info@optoch.nl op prijs.