Cursusprogramma voor Limburgse buuttereedners

Print
Cursusprogramma voor Limburgse buuttereedners

Afbeelding: Jurgen Mols

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Kerkrade / Eygelshoven / Heerlen / Hoensbroek / Brunssum / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade -

Om er voor te zorgen dat de Limburgse buut niet verloren gaat, is de Limburgse Vereniging Karnavals Artiesten (LVKA) in 2012 gestart met een begeleidingstraject voor mensen die graag in de buutteton staan of willen gaan staan. Ook in 2020 gaat de LVKA dit traject verzorgen.

Doel van het traject is mensen te begeleiden op weg naar het zelf schrijven en voordragen van een buut en wellicht naar deelname aan de voorselectiewedstrijden voor de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen.

Maandag 9 maart start om 20.00 uur een info-avond met korte uitleg over het cursusprogramma en wordt al gestart met een gedeelte van de eerste les. Het traject daarna bestaat uit bijeenkomsten op de volgende maandagen: 23 maart, 20 april, 11 mei, 8 juni, 6 juli, 27 juli, 24 augustus, 14 september, 5 oktober en een reserve lesavond op 19 oktober. De totale kosten voor deelname bedragen 66 euro en deze moeten worden voldaan voor de start van de eerste cursusavond op 23 maart.

Info-avond

De info-avond en de lesavonden worden gehouden in café Bie Aloïs aan de Oude Rijksweg Noord 21 in Susteren. Elke bijeenkomst start om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Tijdens de avonden wordt aandacht besteed aan de verschillende onderdelen van de buut, zoals bijvoorbeeld aan presentatie, grime en aan het werken met eigen tekst. De deelnemers worden begeleid door kundige mensen, waaronder Karel Fiddelers en Will Knapen.

Inschrijving

Door de opzet van de cursus en de intensieve begeleiding zijn er maar maximaal 12 plaatsen beschikbaar. Inschrijving is mogelijk tot en met 7 maart door adresgegevens en telefoonnummer in te sturen naar het secretariaat van de LVKA, Paul Maassen, via mail maassen76@home.nl. Mocht het aantal inschrijvingen hoger zijn dan het aantal beschikbare plaatsen, dan zijn de datum en tijdstip van ontvangst van de inschrijving bepalend. De laatst ontvangen inschrijvingen worden op een wachtlijst geplaatst. Meer info: www.lvka.nl.