ANWB-paddenstoel in je tuin? Ze staan te koop op Marktplaats en zijn razend populair

Print
ANWB-paddenstoel in je tuin? Ze staan te koop op Marktplaats en zijn razend populair

Foto ter illustratie. Afbeelding: AD

De oude ANWB-paddenstoelen van Terschelling worden sinds zondag aangeboden via Marktplaats. Er wordt door liefhebbers al flink tegen elkaar op geboden: het totaal van de biedingen stond maandagochtend al op 11.000 euro. ,,Echt boven verwachting’’, zegt Michel Aaldering, directeur van het VVV-kantoor op Terschelling, tegen de Leeuwarder Courant.

Er staan varianten uit vier periodes online, waarvan de oudste het meest geliefd is. ,,Er is al een bod van 450 euro uitgebracht.’’ Onder meer plaatsnamen als West aan Zee en Lies staan op de oudste paddenstoel. ,,We krijgen ook verzoeken binnen van mensen die het bordje van Hoorn willen bemachtigen, omdat ze daar bijvoorbeeld getrouwd zijn’’, gaat de directeur verder.

‘Er is één bij die voor de helft verbrand is’

,,Of juist een paddenstoel met daarop de plaatsnaam West-Terschelling, omdat ze er wonen.’’ Niet alleen de exemplaren die in goede staat zijn, zijn geliefd bij het publiek: ook gehavende bewegwijzering is in trek. ,,Er is één bij die voor de helft verbrand is, ook die is goed voor honderden euro’s.’’

Goed doel

VVV verkoopt de gewilde bewegwijzering in samenwerking met Staatsbosbeheer en de gemeente Terschelling. De opbrengst van de verkochte plastic bovenkanten komt ten goede van een goed doel: een maquette op het eiland voor blinden en slechtzienden. Voor het project is 40.000 euro nodig.

De financiering ervoor is nog niet rond, maar dat lijkt met deze actie steeds dichterbij te komen. Zodra het geld bij elkaar is, wordt de maquette ‘Tastbaar Terschelling’ geplaatst op de Kaapsduin. ,,We weten dat de borden gewild zijn, maar wellicht dat het goede doel daar ook een handje bij helpt’’, vertelt Aaldering, die zo’n succes niet had verwacht. ,,We hebben voordat we ze online plaatsten al één geveild voor 260 euro. Een koopje.’’

Geïnteresseerden die een ANWB-paddenstoel willen bemachtigen, hebben tot 3 maart de tijd een bod te doen op Marktplaats.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen