Ex-international en voormalig MVV’er Barry Hulshoff (73) overleden

Print
Ex-international en voormalig MVV’er Barry Hulshoff (73) overleden

Afbeelding: ANP

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Maastricht / Itteren -

Barry Hulshoff is op 73-jarige leeftijd overleden. Hulshoff speelde tussen 1971 en 1973 veertien interlands voor Oranje, waarin hij zes keer scoorde.

De voormalig verdediger was een steunpilaar in het gouden Ajax dat begin jaren ‘70 de voetbalwereld veroverde. Hulshoff speelde 385 officiële wedstrijden in de hoofdmacht Ajax. De oud-Ajacied overleed zondag op 73-jarige leeftijd na een kort ziekbed.

Hoogtepunten

Hulshoff maakte deel uit van het gouden Ajax in de jaren ’70. De verdediger was een sterkhouder in de Amsterdamse ploeg die grote successen vierde. De absolute hoogtepunten zijn de 3 Europa Cup 1-zeges in 1971, 1972 en 1973 en de winst van de Wereldbeker in 1972. Zijn 1e Europa Cup 1-finale speelde Hulshoff overigens met Ajax tegen AC Milan op 28 mei 1969. Ajax was kansloos in die eindstrijd: 4-1.

Twee jaar later kreeg Ajax met Hulshoff opnieuw in de gelederen een herkansing tegen het Griekse Panathinaikos. Ditmaal was er wel succes; in Londen won Ajax met 2-0. De ploeg van Rinus Michels won zijn eerste Europa Cup voor Landskampioenen, de latere Champions League.

MVV

Tegen het einde van zijn actieve carrière is Hulshoff in Zuid-Limburg gaan wonen. Hij speelde enkele jaren bij MVV (1977 tot 1979), was kort manager bij Fortuna en bouwde een huis in Eijsden.

Van 2004 tot en met 2012 was hij werkzaam als technisch directeur bij Ajax America in de Verenigde Staten.

Beluister hier de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger:

Slechtste arbitrale prestatie dit seizoen | Voetbalpodcast #44. Video: De Limburger