Edelweiss zet jubileum luister bij met grote taptoe in Heerlen

Print
Edelweiss zet jubileum luister bij met grote taptoe in Heerlen

Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen viert dit jaar zijn zestigjarig jubileum met onder meer een grote taptoe. Afbeelding: Edelweiss

HEERLEN / Hoensbroek -

Muziek- en marsbands uit heel Nederland komen begin mei voor een taptoe naar Heerlen, waar Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss jubileert. Ook is er een concertavond.

Het in Heerlerheide gewortelde Jachthoorn- en Trompetterkorps bestaat het tweede weekend van mei zestig jaar en viert dat met een muzikaal weekend in en buiten het Corneliushuis.

Op zaterdag 9 mei treden diverse lokale harmonieën en fanfares op en maakt verder Sainte Cecile uit Eijsden haar opwachting. Het trommel- en klaroenkorps, dat net als Edelweiss al jaren uitkomt in de hoogste divisie, maakt daar deel uit van de ‘Roeij’.

Gemengd koor

De gezelschappen concerteren ook nog eens gezamenlijk met de Heerlense Oratoriumvereniging Heerlen, een gemengd koor van ruim honderd leden. „Samen zullen dan bijna driehonderd muzikanten en koorleden in de zaal staan”, zegt dirigent Marcel Falize van Edelweiss.

De concertavond heeft plaats in het Corneliushuis. Buiten, op het Corneliusplein, volgt zondagmiddag een grote taptoe. Falize: „Geen streetparade, waar eerder sprake van was.” Op het programma staan optredens die onder meer bekend zijn van het Wereld Muziek Concours. De deelnemers bieden een grote variatie aan muziekstijlen, marsexercities en choreografieën.

Publiekslievelingen

Takostu uit het Friese Stiens is de huidige WMC kampioen Marsparade, waar zij het hoogste aantal punten scoorde dat ooit op dit onderdeel is behaald. Uit Sneek komt Drum- en showfanfare Advendo. Met hun kenmerkende zwart-witte uniformen, swingende slagwerk en een indrukwekkende blazerssectie behoren zij in binnen- en buitenland steevast tot de publiekslievelingen, meldt de organisatie.

Andere deelnemers zijn Show- en Marchingband Exempel uit Empel, de Maastrichtse Verkennersband en de Coriovallum Pipeband.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen