Politieagent aangereden, zes verdachten aangehouden

Print
Politieagent aangereden, zes verdachten aangehouden
Maastricht / Itteren / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Een agent van het basisteam Maastricht is maandagmiddag tijdens zijn werk aangereden. Hij raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na dit incident zijn zes personen aangehouden.

Rond drie uur wilden agenten een auto controleren op de Brusselsepoort in Maastricht, nadat ze constateerden dat er vermoedelijk in drugs werd gehandeld. Op het moment dat de agent uit zijn auto stapte werd hij door het te controleren voertuig aangereden. Hij raakte daarbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Meteen na de aanrijding is een achtervolging gestart vanuit Maastricht richting Valkenburg.

De vluchtauto is door de politie klemgereden op de Nieuwe Weg in Valkenburg. De bestuurder van de personenauto is aangehouden voor poging tot doodslag. De andere verdachten zijn opgepakt voor het bezit van verdovende middelen en verboden wapenbezit.