Kap- en snoeiwerkzaamheden rond kasteel Eijsden

Print
Kap- en snoeiwerkzaamheden rond kasteel Eijsden

De storm heeft goed huisgehouden in de bossen rond het kasteel. Afbeelding: Frits Widdershoven

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Bosgroep Zuid-Nederland is in verband met de harde wind maandag met spoed begonnen met kap- en snoeiwerkzaamheden rond kasteel Eijsden.

De Bosgroep is al sinds eind vorig jaar bezig in de bossen rond het kasteel. Omdat de harde wind van de laatste week een aantal bomen heeft geveld en zich mogelijk nog aan andere, zwakke exemplaren kan vergrijpen, is besloten om zwakke bomen meteen te vellen en grondig snoeiwerk te verrichten. Wanneer het weer iets beter wordt, wordt al het hout uit de bossen afgevoerd. Later dit jaar worden de gaten die ontstaan opgevuld met jonge aanplant.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het werk van de Bosgroep, is er dinsdagavond vanaf 19:00 uur een informatiebijeenkomst in café De Greune Mert aan de Diepstraat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen