Hoofd van ziekenhuis Wuhan overleden aan virus

Print
Hoofd van ziekenhuis Wuhan overleden aan virus

Dokter Liu Zhiming overleed aan de gevolgen van het virus. Afbeelding: Weibo

Het hoofd van een ziekenhuis in het Chinese Wuhan, dokter Liu Zhiming, is maandag overleden aan het nieuwe coronavirus.

De directeur van het Volksziekenhuis van Wuhan is de eerste ziekenhuisdirecteur die overleden is in de strijd tegen het coronavirus.

Het nieuws komt nadat een 59-jarige verpleegster in hetzelfde ziekenhuis afgelopen vrijdag aan de gevolgen van het virus overleed. Een medewerker in het ziekenhuis zei dat Liu altijd een gezonde man was geweest en dat hij verrast was door het nieuws van zijn dood.

‘Martelaren’

Onderzoek wijst uit dat al ruim 3000 artsen en verplegend personeel besmet is geraakt met het nieuwe coronavirus. Het Chinese ministerie van Veteranen Zaken maakt bekend dat zij die sterven in de strijd tegen het virus als ‘martelaren’ mogen worden aangemerkt. Ze worden met militaire eer behandeld en hun familie krijgt dezelfde voorkeursbehandeling als de nabestaanden van omgekomen soldaten.

Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Verspreiding Coronavirus. Video: De Limburger