Jonge moeder wil weg uit flat waar pedofiel Nelson woont

Print
Jonge moeder wil weg uit flat waar pedofiel Nelson woont

Nelson Maatman in BNN-programma Je zal het maar hebben. Afbeelding: BNN

De door zijn buurtbewoners verguisde pedo-activist Nelson Maatman is bereid te vertrekken uit zijn appartement als de gemeente meehelpt in het zoeken naar een nieuwe, geschikte woning.

Honderden buurtbewoners eisen het vertrek van de omstreden activist nadat hij in het NPO-programma Danny op straat pleitte voor het legaliseren van seks met kinderen.

De petitie om Maatman in Lelystad uit zijn woning te krijgen was zondag rond het middaguur ruim 360 keer ondertekend. In de omgeving gaat bovendien nog een pamflet rond om de activist weg te krijgen. Nelson gaat een grens over en kan zich niet beroepen op vrijheid van meningsuiting, vindt de schrijver daarvan. ,,Voor een actieve pedofiel is geen plek in onze samenleving, onze kinderen moeten veilig zijn.’’

Maatman, wiens woning in de gaten wordt gehouden door de politie, staat ervoor open om te vertrekken uit zijn appartement. ,,Maar dan moet de gemeente wel bereid zijn om mee te werken aan een verhuizing’’, laat hij aan het AD weten. ,,Ik ben weliswaar opgegroeid in Lelystad, maar ik hoef hier niet per se te blijven. Er zijn wel veiligere woningen en leukere steden te bedenken’’, zegt Maatman, daarmee doelend op de bedreigingen die hij de afgelopen maanden heeft ontvangen.

Lees ook: ‘Pedofielen als Nelson moeten júist op tv, hoe meer hoe beter’

Een jonge moeder die in de bewuste flat een verdieping lager woont wil de pedo-activist zo snel mogelijk uit het complex krijgen. ,,Deze man willen we niet in onze flat. Mensen die iets tegen hem willen doen ga ik niet tegenhouden’’, zegt de 26-jarige vrouw. ,,Ik heb respect voor mensen die pedofiel zijn en hulp gaan zoeken, maar totaal niet voor iemand die gaat flyeren en vindt dat kinderen een keuze voor seks kunnen maken’’, vertelt ze.

In het appartementencomplex wonen in totaal acht kinderen. ,,Die moeten veilig buiten kunnen spelen. Ik wil hier zelf weg, alleen dat is erg lastig omdat er geen andere woonruimte is’’, legt de moeder uit. Maatman benadrukt, net zoals in de NPO-uitzending, dat kinderen echt niet bang voor hem hoeven te zijn. ,,Ik maak me vooral zorgen om de ouders die alleen nog maar kunnen reageren met agressie.’’

Lees ook: Woeste tv-kijkers zoeken pedofiel op na NPO-uitzending, politie grijpt in

‘Zelf naar gemaakt’

Donderdagavond demonstreerde een kleine groep mensen bij het huis van Maatman. Sindsdien houdt de politie Midden-Nederland de woning extra in de gaten. Volgens Maatman is dat de schuld van de buurtbewoners. Zij hebben ‘het er zelf naar gemaakt’, vindt hij. ,,Door hen staat mijn adres op sociale media. Tja, dan kun je dit soort dingen verwachten.’’

Maatman heeft zelf ook veiligheidsmaatregelen genomen, maar wil daarover geen mededelingen doen. Aangifte van de vele doodsbedreigingen heeft hij nog niet gedaan. ,,Na het gedoe rondom de Gay Pride ben ik wel naar de politie gestapt. Die aangifte is nog in behandeling.’’

Woonstichting

Ondanks de petitie is woonstichting Centrada niet van plan om de pedofiel uit de flat te zetten. ,,We snappen dat bewoners ongerust zijn, helemaal mensen die kinderen hebben’’, vertelt woordvoerder Ilse Kreuze. ,,Maar we kunnen niet zomaar de huur opzeggen vanwege ideeën die hij heeft. Hij is voor ons een goede huurder.’’ Ina Adema, de burgemeester van Lelystad, was niet bereikbaar voor een reactie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen