Barry Hulshoff had warm gevoel bij Limburg

Print
Barry Hulshoff had warm gevoel bij Limburg

Barry Hulshoff en Johan Cruijff in 1973. Afbeelding: ANP

Barry Hulshoff kwam in 1977 van het grote Ajax naar MVV om zijn carrière langzaam af te bouwen. Hij voelde zich direct thuis in het zuiden.

Bij de start van het seizoen hield de burgemeester van Maastricht een speech in de kleedkamer in onvervalst dialect. Hulshoff verstond er niets van, maar vond het prachtig. Hij waardeerde, zei hij later in interviews, de bourgondische levensstijl en de rust van de provincie. En werd een fanatiek carnavalsvierder.

Lees ook: Ex-international en voormalig MVV’er Barry Hulshoff (73) overleden

Huls­hoff – die zich in Eijsden vestigde – speelde twee jaar voor MVV en promoveerde in 1978 met de club naar de eredivisie. Na zijn actieve carrière probeerde hij het ook als manager in Limburg. Bij Fortuna kwam hij in conflict met trainer Joop Castenmiller en hield hij het nauwelijks een jaar vol. Bij MVV kreeg hij in 1991 de commercie onder zijn hoede, maar ook daar bleef hij slechts één seizoen.

Ondanks vele omzwervingen bleef Hulshoff een warm gevoel houden bij Limburg. Toen zijn vrouw Hilda ernstig ziek werd, in 1999, keerde hij er weer terug. De dood van zijn vrouw was een grote klap voor hem. Toen hij weer enigszins de oude was, zocht hij weer regelmatig het avontuur, onder meer in Amerika.

Beluister hier de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger:

Video: De Limburger