‘Coronavirus bedreigt wereldwijde antibioticavoorraad’

Print
‘Coronavirus bedreigt wereldwijde antibioticavoorraad’

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

Er zou een wereldwijd tekort aan antibiotica kunnen ontstaan als de leveringsproblemen van de farmaceutische industrie als gevolg van de uitbraak van het coronavirus in China niet snel kunnen worden opgelost.

Daarvoor waarschuwde, Jörg Wuttke, het hoofd van de Europese Kamer van Koophandel, tijdens een conferentie in China over de ontstane handelsproblemen.

Lees het laatste nieuws over het coronavirus in ons liveblog

Wuttke uitte zijn zorgen over de synchronisatie van de bevoorrading in en uit China die wordt belemmerd door de uitbraak. Hij merkte ook op dat bij bedrijven de verpakkingsmaterialen opraken en er problemen ontstaan op het gebied van de regelgeving.

90 seconden over corona. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen