Duizenden Britten woest op roddelpers na zelfdoding Love Island-presentatrice

Print
Duizenden Britten woest op roddelpers na zelfdoding Love Island-presentatrice

De Britse televisiepresentatrice Caroline Flack is zaterdag op 40-jarige leeftijd overleden. De presentatrice van Love Island is volgens Britse media levenloos in haar woning in Londen gevonden. Afbeelding: EPA

Bijna 350.000 Britten hebben de afgelopen dagen een petitie ondertekend waarin zij oproepen tot strengere wetten die de manier waarop de tabloids schrijven over beroemdheden beteugelen. Zij deden dit na de zelfmoord van Caroline Flack, een van de bekendste Britse televisie-sterren.

De 40-jarige Flack was de presentatrice van het populaire programma Love Island. Zij werd zaterdag dood in haar appartement gevonden. Zij was in december gestopt met werken nadat zij was aangeklaagd voor het mishandelen van haar 27-jarige vriend met een lamp. De tabloids schreven veelvuldig over de rechtszaak, die tegen zijn wil tegen Flack werd aangespannen.

Lees ook: Brits Love Island-gezicht Caroline Flack (40) overleden

Haar dood heeft een discussie doen oplaaien over de manier waarop de roddelpers met beroemdheden omgaat in het Verenigd Koninkrijk. Flack had al vaker gemeld dat zij worstelde met depressies. Dit belette de tabloids niet om flink uit te pakken met venijnige commentaren en spotprenten rond de zaak.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen