Ludieke onderscheiding D’n Hannes voor Thijs Houwen

Print
Ludieke onderscheiding D’n Hannes voor Thijs Houwen

Dreumelprins Geert reikt de ludieke onderscheiding uit. Afbeelding: D’n Dreumel/Suzanne Coppers–Verhappen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Thijs Houwen werd vorige week bij de presentatie van de nieuwe Klos, de carnavalskrant van D’n Dreumel uit Horst, geëerd met ‘D’n Hannes’.

Aan het einde van de avond, waarop verschillende schrijvers voorlazen uit eigen werk, maakte Ger Gubbels namens de Kloscommissie bekend aan wie de onderscheiding is toegekend. „Iemes verdint d’n Hannes, ás heej boête zien schuld duchtig gekloët is”, gaf hij het publiek in de bomvolle Mèrthal vooraf als toelichting mee. Na het noemen van een aantal niet-gehonoreerde nominaties werd duidelijk dat de keus op Thijs Houwen was gevallen. Houwen is toneelmeester bij ’t Gasthoês in Horst en had zich voorgenomen om na de verbouwing van de cultuurtempel met pensioen te gaan. Nu duidelijk is dat de werkzaamheden meer tijd in beslag nemen dan gepland, ziet hij zich genoodzaakt langer door te werken. D’n Hannes is ook dit jaar ontworpen door Al Jacobs.