Na Engeland richten ‘frisdrankzussen’ zich op de verovering van de Verenigde Staten

Print
Na Engeland richten ‘frisdrankzussen’ zich op de verovering van de Verenigde Staten

Raissa en Joyce de Haas van Double Dutch Drinks. Afbeelding: Double Dutch

De tweelingzussen Joyce en Raissa de Haas staan op het punt de Verenigde Staten te veroveren met hun luxe, suikervrije frisdrankjes. „We doen nu een proef in vier staten.”

Double Dutch Drinks bestaat nog geen vijf jaar, maar inmiddels exporteren de Nederlandse zussen, vanuit hun thuisbasis Londen, hun luxe softdrinks naar 25 landen. Alleen al in Engeland leveren ze aan 4500 bars en restaurants. Amerika moet het komende jaar worden veroverd.

De drankjes van Double Dutch Drinks zijn net even anders dan andere frisdranken. Zo is er Cranberry & Ginger Tonic Water, maar ook Double Lemon, Pomegrenate & Basil en Indian Tonic Water. Klassiekers die Amerikanen wel (van naam) kennen zijn Ginger Beer en Ginger Ale, maar de smaak zal ze verbazen. In de Ginger Ale van Joyce en Raissa zit bijvoorbeeld een vleugje kardemom, en dat maakt hem nou net bijzonder.

Juiste moment

Cijfers geven de ondernemers niet prijs, maar om een indruk te geven van de aanzienlijke groei: de omzet verdubbelde, het team groeide het afgelopen jaar van zestien naar dertig mensen, hun luxe drankjes liggen in de Britse supermarkten van Waitrose en komend voorjaar is hun eigen kantoor in Londen klaar. „Wat we nu hebben is niet erg charmant, straks kunnen we onze zakelijke relaties ontvangen.”

De stap naar de Verenigde Staten moet een nieuwe mijlpaal worden. Vanaf september kunnen ook Amerikanen in de staten Texas, South Carolina, Washington DC en Maryland van de drankjes van Raissa en Joyce genieten. „Dat zijn staten die groei laten zien als het gaat om horeca”, aldus Joyce in een telefonisch interview. Zij en Raissa waren op het juiste moment op de juiste plek: de distributeur had net afscheid genomen van een ander merk tonic dat niet goed liep. „Nu gaan we in deze proefperiode kijken hoe het loopt.”

Na Engeland richten ‘frisdrankzussen’ zich op de verovering van de Verenigde Staten
De tweelingzussen Raissa en Joyce de Haas. Foto: Double Dutch

Nederlanders kunnen de dranken bij Gall & Gall vinden. De productie vindt vooral plaats in Noord-Ierland. „En we hebben een deel in Polen en – nog verder weg – Zuid-Afrika. Nog altijd kijken we naar Nederland. „De productie van de blikjes gaat wellicht naar Nederland.”

Oprecht

Amerika heeft nu de hoogste prioriteit voor de zussen. „We zijn daar momenteel lokaal mensen aan het aannemen”, vertelt Joyce. „We zijn een team aan het vormen. Het is vooral belangrijk om de juiste distributie te krijgen, dan gaan we supermarkten in en uitbreiden naar nieuwe staten.”

Het succes zit volgens de tweeling in hun echtheid. „We hebben een oprecht verhaal, niet een verhaal dat is verzonnen door marketeers.” Vorig jaar plaatste het Amerikaanse zakenblad Forbes de tweeling in de prestigieuze 30-under-30-Europe-lijst van jonge ondernemers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen