Kinderen mogen in Stein hun eigen speeltuin ontwerpen

Print
Kinderen mogen in Stein hun eigen speeltuin ontwerpen

Afbeelding: DDL

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

De ontmoeting- en speelplek aan de Leentstraat in Stein wordt gedeeltelijk heringericht. Hoe het er uiteindelijk uit komt te zien mogen de kinderen zelf bepalen.

Buurtvereniging De Leent en de gemeente Stein hebben daarvoor een digitale ontwerptool gemaakt waar de kids mee aan de slag kunnen op www.stein.speeltuinbouwer.nl.

De kinderen mogen tot en met 2 maart hun eigen ontwerp digitaal indienen bij de jury. De enige voorwaarde is dat de dubbele schommel, de dubbele peuterschommel en het klimrek blijven staan. Op bovenstaande site kunnen buurtgenoten ook bekijken wat anderen hebben gemaakt. Door het favoriete plan te ‘liken’ wordt uiteindelijk de publiekswinnaar bekend die direct door gaat naar de volgende ronde.

Beoordeling

Van 2 maart tot en met 17 maart kunnen inwoners een top 3 samenstellen uit de beste vier ontwerpen. Drie daarvan zijn gekozen door de jury, het vierde ontwerp is de publiekswinnaar. De ontwerpers ontvangen hierover een mail. Op 20 maart wordt de winnaar bekendgemaakt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →