Boerendinsdag aan de Kapel staat bol van de activiteiten

Print
Boerendinsdag aan de Kapel staat bol van de activiteiten

Het boerenbruidspaar van de Kapel, Wiel en Mariet. Afbeelding: Boerebroelofcomité Kapel

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De Roermondse wijk Kapel in ’t Zand staat op de laatste dag van de vastelaovend, dinsdag 25 februari, bol van de activiteiten.

Om 11.11 uur begint in café Aad Remunj het oud-prinsenmatinee, waarin de voorganger van 2019, Rens Loven, wordt opgenomen bij het oud-prinsengilde. Om 13.30 uur vertrekt vanuit Aad Remunj de stoet met bruidegom Wiel Rademakers naar café de Post, waar bruid Mariet Rademakers wordt opgehaald. Aansluitend wordt het paar op de trappen van de Pappelhof door burgemeester Wim Smeets in de onecht verbonden.

Om 15.15 uur start vanaf de Pappelhof de kinderoptocht. Samen met het boerenbruidspaar, de fanfare, prins Rudi I en jeugdprinses Evy I van de Kaketoes en prinses Samantha I van de Meulewieke trekken de kinderen door de wijk. Er zijn leuke prijzen voor de mooist verklede deelnemers. Vervolgens houdt het boerenbruidspaar receptie van 15.30 tot 17.00 uur in café Aad Remunj. Aansluitend aan de receptie start het boerenbal. Om 18.00 uur staat het tribunaal op het programma, waarin heks Kirsten wordt veroordeeld tot de brandstapel. Na het tribunaal wordt op het grasveld tegenover de kerk de heks verbrand.

Vanaf 20.30 uur sluiten de Kaketoes en de Meulewieke respectievelijk in café De Post en Aad Remunj de vastelaovend af.