Veel weggebruikers in file op A67 over vluchtstrook: ‘Houd strook vrij voor hulpdiensten’

Print
Veel weggebruikers in file op A67 over vluchtstrook: ‘Houd strook vrij voor hulpdiensten’

Afbeelding: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie/Twitter

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Veel weggebruikers die urenlang vaststonden in de file op de A67, zijn dinsdagmiddag over de vluchtstrook gereden.

De file op de A67 werd veroorzaakt door een ongeluk op de Duitse snelweg A40. Net over de grens bij Venlo waren dinsdagochtend rond half negen meerdere vrachtwagens tegen elkaar gebotst. Volgens Duitse media verloor één van de vrachtwagens daarbij zijn lading. De vaten kwamen verspreid over de snelweg terecht. Een bestuurder raakte gewond.

Lees ook: Ongeluk met meerdere vrachtwagens in Duits grensgebied: file op A67

Rond half twee werd de A40 weer gedeeltelijk vrijgegeven. Alleen de rechterrijstrook is nog dicht. Het verkeer op de A67 richting de Duitse grens dat al urenlang vaststond, werd kort daarvoor van de snelweg geleid via de Weselseweg en Klagenfurtlaan de A61 (D) op. Sommige weggebruikers ging het echter niet snel genoeg. Zij maakten tot afgrijzen van Rijkswaterstaat gebruik van de vluchtstrook. ‘We begrijpen dat vaststaan in de file vervelend is, maar houd de vluchtstrook vrij voor hulpdiensten’, schrijft Rijkswaterstaat op Twitter.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen