Oproep: wat is een goede nieuwe naam voor gemeente Sittard-Geleen?

Print
Oproep: wat is een goede nieuwe naam voor gemeente Sittard-Geleen?

Afbeelding: Ermindo Armino

Sittard / Geleen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Sittard-Geleen wil van ‘Sittard-Geleen’ af. Die naam klinkt als een halfbakken compromis, is gespeend van iedere creativiteit, discrimineert de voormalige gemeente Born en is bovenal een obstakel op weg naar de eenwording van de fusiegemeente.

Dat concludeert niet alleen de nieuwe coalitie van de gemeente, maar ook onderzoek onder de burgers in opdracht van De Limburger. De gemeente wil onderzoeken of het beter kan, of er een naam bedacht kan worden waar wel een ruime meerderheid uit de fusiepartners Sittard, Geleen en Born zich achter kan scharen.

Lees ook: Nieuw stadsbestuur werkt aan ‘beter imago en nieuwe, frisse naam voor Sittard-Geleen’

Raadplegen

De gemeente gaat haar burgers en anderen raadplegen. De Limburger roept hierbij lezers op ook alvast met voorstellen te komen. Wellicht kunnen Burgemeester en Wethouders daar hun voordeel mee doen en kunnen ze op korte termijn definitief afscheid nemen van een naam die je ook kunt uitspreken als ‘Sittard min Geleen’.

U kunt ideeën voor een nieuwe naam tot aanstaande vrijdag 9.00 uur insturen naar zuid@delimburger.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen