Zes jaar cel voor student Singapore die dames in Maastricht drogeerde en misbruikte

Print
Zes jaar cel voor student Singapore die dames in Maastricht drogeerde en misbruikte

Foto ter illustratie. Afbeelding: DDL

Maastricht -

Een 29-jarige student uit Singapore krijgt zes jaar cel voor het drogeren en verkrachten van jongedames in Maastricht. Op slinkse wijze presenteerde ‘deze wolf in schaapskleren’ zich als goed uitziende, internationaal georiënteerde student aan zijn slachtoffers, stelt de rechtbank.

De 29-jarige Raf Z. is een politieofficier en ex-model in Singapore. In 2017 is hij naar Maastricht gekomen. „Om dames en kinderen te helpen en te beschermen, niet om ze pijn te doen”, zo verwees hij twee weken geleden tijdens de zitting naar zijn masterstudie Human Development aan de Universiteit Maastricht.

Instagram

Voor zeker vijf dames zijn die goede bedoelingen niets waard gebleken. Ze zijn tussen april en augustus 2018 slachtoffer geworden van telkens dezelfde handelwijze van Z.: hij kreeg contact met ze via sociale media als Instagram, dat steeds intensiever werd.

Dat contact maakte volgens de rechtbank deel uit van zijn slinkse werkwijze: „Z. presenteerde zich als een goed uitziende, internationaal georiënteerde student, die indruk maakte met zijn achtergrond, uiterlijke en complimenteuze stijl.”

Schaapskleren

Al snel nodigde hij ze thuis uit, waar hij de jongedames dwong alcohol te drinken. Bij zeker twee dames heeft hij xtc in de drank gedaan. Als de vrouwen eenmaal weerloos waren door drank of drugs, was het moment aangebroken „waarop deze wolf in schaapskleren zijn prooi verschalkte”.

Volgens de rechtbank Maastricht is bewezen dat hij twee dames op deze manier heeft verkracht. Een derde slachtoffer heeft hij alleen gezoend, maar zij merkte wel dat haar blouse verkeerd om zat toen ze weer bij positieven was. Twee andere dames hebben geen aangifte gedaan tegen Z.

Genadeloos

„De drie dames verkeerden tijdens hun samenzijn met Z. in een staat van sterk verminderd bewustzijn. Daarvan maakte hij genadeloos gebruik om zijn eigen behoeftes te vervullen. Hij is geen gelegenheidsdader die eventuele signalen van de dames verkeerd heeft geïnterpreteerd. Integendeel. Hij heeft de gelegenheid steeds zelf opzettelijk gecreëerd”, stelt de rechtbank.

Behalve verkrachting en aanranding staat voor de rechtbank ook vast dat hij twee dames heeft mishandeld door het toedienen van drugs, die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen