Wilde achtervolging op A2: twee personen aangehouden

Print
Wilde achtervolging op A2: twee personen aangehouden

Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

Maastricht / Itteren -

Na een wilde achtervolging op de A2 bij Maastricht zijn dinsdag twee personen aangehouden.

De Koninklijke Marechaussee pakte een 31-jarige Marokkaan en een 30-jarige Nederlander op. De twee gearresteerde mannen gingen er bij een verkeerscontrole met hoge snelheid vandoor. De Marechaussee zette met meerdere voertuigen de achtervolging in.

Aanrijding

Door het rijgedrag van de vluchtende automobilist ontstonden gevaarlijke situaties waardoor een aanrijding plaatsvond tussen twee andere weggebruikers. Ook probeerde de bestuurder tijdens de achtervolging voertuigen van de Koninklijke Marechaussee te rammen. Nadat het voertuig tot stoppen was gedwongen werd de bestuurder aangehouden.

De passagier wilde te voet vluchten, maar ook hij is door de Marechaussee aangehouden. In de auto vonden marechaussees softdrugs. Deze zijn samen met het voertuig inbeslaggenomen. Er zijn tijdens de achtervolging geen gewonden gevallen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen