Tevredenheid overheerst bij presentatie nieuw plan café Braam

Print
Tevredenheid overheerst bij presentatie nieuw plan café Braam

De beoogde situatie, met daarbij een terras voor café Braam. Afbeelding: Janssen Wuts Architecten

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Het merendeel van de omwonenden van café Braam in Roermond is tevreden met het compromis dat is gevonden om de kroeg te kunnen behouden. Dat bleek maandag tijdens een informatieavond.

De architect van het bouwplan aan de Dr. Leurszijstraat paste naar aanleiding van een bewonersbijeenkomst in januari de tekeningen aan. In de nieuwe plannen blijft café Braam behouden. Daarnaast zal de geplande toren met daarin tien appartementen een aantal meter lager uitvallen dan in de eerste plannen.

Tevreden

Het merendeel van de vijftig bezoekers van de informatieavond in het gemeentehuis toonde zich tevreden. Een enkele omwonende van het plan bleef kritisch. Zo is nog steeds onduidelijk hoe het parkeren precies wordt opgelost en ook de hoogte van de appartementen kon niet ieders instemming wegdragen.

Het is nu aan de ontwikkelaar om de plannen definitief in te dienen bij de gemeente. Daarna gaat het project het vergunningentraject in.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen