Limburgse snackbar serveert friet in vastelaovendkleuren

Print
Limburgse snackbar serveert friet in vastelaovendkleuren

Afbeelding: Eetwinkel Bebo

Sevenum -

Eetwinkel Bebo in Sevenum serveert met carnaval een vrolijk duo: frietjes én mayonaise in rode, gele en groene kleuren. Het geheim: kleurstof van de plaatselijke bakker.

Het is de eerste keer dat de snackbar iets speciaals doet met vastelaovend. „We waren aan het brainstormen, we kwamen toen op gekleurde mayonaise”, zegt eigenaar Nicole Oirbans. „Die hebben we gemaakt. Toen dacht ik: zou dat ook met friet gaan? Dat lukte wonderwel. Met Valenstijndag hebben we al rode friet geserveerd. Daar is erg leuk op gereageerd. Sommige klanten dachten dat het groentefriet of bietenfriet was.”

Kleurstof van de bakker

Het succes van de rode friet krijgt de komende vastelaovend dus een vervolg met friet in de traditionele vastelaovendkleuren. Volgens Oirbans gaat het kleuren eenvoudig. „We hebben kleurstof gehaald bij de bakker. Een paar druppels daarvan doe je samen met de friet in een bak water. Na een half uurtje weken kun je ze uit laten lekken. En de friet smaakt precies hetzelfde, de kleurstoffen hebben geen enkele invloed op de smaak.”

Gekleurde snacks

Ongetwijfeld komen er met vastelaovend ook grapjassen die graag alleen gele of groene frietjes willen. Oirbans lacht: „Dat zal best, maar dat kan niet. We maken één grote bak met alle kleuren door elkaar. Wie wil, kan natuurlijk wel normale friet en mayonaise krijgen.” Of het kleurbad ook met snacks werkt, weet ze niet. „Daar heb ik niet aan gedacht, maar ik kan het natuurlijk best eens proberen met een frikandel. Dank voor de tip!”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen