‘Nederlander (60) bekent moord vrouw en dumpen lichaam in afvalcontainer aan Costa Blanca’

Print
‘Nederlander (60) bekent moord vrouw en dumpen lichaam in afvalcontainer aan Costa Blanca’

Foto ter illustratie. Afbeelding: AFP

Een 60-jarige Nederlander is dinsdag in Spanje aangehouden om de moord op een 34-jarige Roemeense vrouw. Het lichaam van de vrouw werd maandagochtend bebloed en met verschillende steek- en snijwonden gevonden in een vuilcontainer in kustplaats Moraira. Een dag later meldde de man zich zelf bij de politie.

Hij heeft zijn daad inmiddels bekend, melden verschillende lokale media. De Nederlander, die woonachtig is in de plaats aan de Spaanse Costa Blanca, zou getrouwd zijn met de vrouw. Hij doodde haar zondag en dumpte het lichaam in een (deels) ondergrondse afvalcontainer aan straat.

Haar lichaam werd maandagmorgen rond acht uur door een vuilnisman aangetroffen. Het was gewikkeld in een dekbed. De vuilophaaldienst schakelde meteen de politie in. Agenten zetten de omgeving af en begonnen gelijk een onderzoek.

Onderzoek

Aanvankelijk was de identiteit van de vrouw niet bekend. Duidelijk was wel gelijk dat zij door geweld om het leven was gebracht. Ze had verschillende steek- en snijwonden, onder meer aan haar handen en armen wat erop zou wijzen dat ze zich verdedigd heeft tijdens een worsteling. Ook was haar keel doorgesneden.

De Nederlander meldde zich dinsdagmiddag bij de politie. Het lichaam van de vrouw, die een zoontje achterlaat, werd verder onderzocht vanwege het onderzoek. Een motief voor de moord is nog niet bekend gemaakt, wel melden lokale media dat de vrouw eerder geklaagd zou hebben over huiselijk geweld.

Moraira is een badplaats iets noordelijk van Benidorm. Er wonen veel buitenlanders.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen