Onderzoekers dichtbij oplossing moord Zweedse premier Palme

Print
Onderzoekers dichtbij oplossing moord Zweedse premier Palme

Bloemen als eerbetoon op de plek waar de Zweedse premier Olof Palme in 1986 werd neergeschoten. Afbeelding: Pressens Bild, EPA, AFP, Bigshot

De onderzoekers van de moord op de Zweedse premier Olof Palme in 1986 zeggen dat ze een stuk dichter bij de oplossing zijn gekomen.

De verantwoordelijk aanklager van de Zweedse justitie zei ervan overtuigd te zijn dat in de eerste helft van dit jaar bekend wordt wat er is gebeurd en wie verantwoordelijk is.

Lees ook: ‘Stieg Larsson lost moord op Olof Palme op’

Voor de zomer moet er een aanklacht wegens de moord worden ingediend, anders wordt het onderzoek gestaakt, aldus aanklager Krister Petersson. Maar volgens hem zijn bepaalde sporen reden voor optimisme.

De sociaaldemocraat Palme werd op 28 februari 1986 vermoord na een bezoek aan een bioscoop in de binnenstad van Stockholm. Hij was op dat moment ruim drie jaar premier van Zweden.

Onderzoekers dichtbij oplossing moord Zweedse premier Palme
De vermoorde premier Olof Palme van Zweden. Foto: AD/Reuters

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen