Bertens maakt sprong op wereldranglijst

Print
Bertens maakt sprong op wereldranglijst

Kiki Bertens. Afbeelding: EPA

Na haar zege in St. Petersburg ging dinsdag opnieuw een klein vreugdekreetje op in huize-Bertens. De topspeelster uit Wateringen stijgt door nederlagen van Elina Svitolina en Belinda Bencic in Dubai van de achtste naar de zesde plaats plaats op de wereldranglijst.

Kiki Bertens besloot zondag - na haar zege in St. Petersburg - het WTA-toernooi van Dubai links te laten liggen. Ze snakte naar een weekje vrij. Maar ook zonder in actie te komen, liep Bertens dinsdag met een forse grijns rond.

Titelverdedigester Bencic verspeelde een karrenvracht aan WTA-punten door een nederlaag in de eerste ronde tegen Anastasija Pavljoetsjenkova (6-1, 1-6, 1-6). De Zwitserse zakte naar plaats 9. Svitolina, die in 2019 in de halve finale verloor van Bencic, kelderde van plek 6 naar 7 door een vroege exit tegen de Amerikaanse Jennifer Brady (6-2, 6-1).

Het was sowieso bijltjesdag in Dubai. Na de als derde geplaatste Svitolina en de als vierde geplaatste Bencic werd ook de als vijfde geplaatste Sofia Kenin uitgeschakeld. Ze verloor in drie sets van de Kazakse Elena Rybakina 6-7 (2), 6-3, 6-3. Door de snelle uitschakelingen van Bencic en Svitolina steeg de winnares van de Australian Open van 7 naar 5, haar hoogste positie ooit.

Bertens maakt sprong op wereldranglijst
Foto: WTA Live