Handbalsters V&L uitgeschakeld in beker

Print
Handbalsters V&L uitgeschakeld in beker

Afbeelding: IStock

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De handbalvrouwen van Geonius/V&L uit Geleen zijn dinsdagavond uitgeschakeld bij de laatste zestien van het bekertoernooi. In een duel der eredivisionisten was Voorwaarts met 35-34 te sterk in Glanerbrook.

De nederlaag had de thuisploeg voor een groot gedeelte aan zichzelf te wijten. Vanaf het begin was er geen scherpte en tal van slordigheden deden de blauwhemden de das om.

Voor de rust stond er bij beide ploegen geen verdediging. Maar liefst 41 treffers vielen er te noteren. V&L begon zwak en kwam met 4-0 achter. Het herstel volgde en bij 16-16 was de stand weer gelijk. Net op het moment dat je zou verwachten dat de thuisploeg zou doorstomen, gebeurde het tegenovergestelde. De defensie bleek niet bestand tegen de schotkracht van Lisa Oosterwijk, die voor rust een ware plaag was voor V&L met twaalf treffers.

Zware knieblessure

Voorwaarts liep uit naar 22-18, maar op het juiste moment werd de thuisploeg weer wakker. Captain Sabien Storken schudde de boel met een paar goede acties wakker, maar viel in de slotfase uit met een op het oog zware knieblessure. Via 27-27 werd het 31-31. Daarna verviel V&L weer in foute passes, waardoor Voorwaarts opnieuw een gaatje kon slaan.

In de laatste minuut kreeg V&L nog de kans om een verlenging eruit te slepen, maar vanaf de hoek miste Verona Peeters. ,,We verdedigden dramatisch. Vooras had ik er al een hard hoofd in. We hadden wat zieken en we verliezen in de wedstrijd ook nog twee meiden. Het was niet onze avond”, treurde coach Edwin Janssen.