Liverpool onderuit bij terugkeer in Madrid

Print
Liverpool onderuit bij terugkeer in Madrid

De spelers van Atletico Madrid vieren het beslissende doelpunt. Afbeelding: Getty Images

In het stadion waar Liverpool vorig jaar voor de zesde keer kampioen van Europa werd, ging de Engelse club dinsdagavond onderuit.

De in Engeland onverslaanbare ploeg van trainer Jürgen Klopp verloor het eerste duel met Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League: 1-0. Saúl Ñiguez maakte al in de vierde minuut het enige doelpunt in het Metropolitano-stadion.

In de thuishaven van Atlético vierde Liverpool op 1 juni vorig jaar groot feest. Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en hun medespelers versloegen daar Tottenham Hotspur in de finale van de Champions League met 2-0. De terugkeer in Madrid verliep voor de 'Reds' echter heel wat minder.

De Engelsen hebben de return op 11 maart op het eigen Anfield nog om uitschakeling te voorkomen.

Verschil

Erling Braut Haland heeft in zijn eerste Champions League-wedstrijd voor Borussia Dortmund direct het verschil gemaakt. De 19-jarige Noorse aanvaller maakte in de achtste finale tegen Paris Saint-Germain twee doelpunten: 2-1. De return in Frankrijk is over drie weken.

Dortmund had in de eerste helft een overwicht, maar wist niet te scoren. In de tweede helft lukte dat wel. Haland werkte de bal in de 69e minuut van dichtbij binnen. Dankzij Kylian Mbappé en Neymar kwam de Franse kampioen snel langszij. Mbappé deed het voorbereidende werk en Neymar schoot de bal in de 75e minuut in het lege doel. Beide topspelers werden afgelopen weekeinde in het competitieduel met Amiens (4-4) nog aan de kant gehouden.

De verdiende overwinning voor Borussia Dortmund kwam er alsnog. Na een pass van de 17-jarige Amerikaanse invaller Giovanni Reyna nam Haland de bal aan en schoot vervolgens met links hard de 2-1 binnen.

Beluister hier de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger:

Slechtste arbitrale prestatie dit seizoen | Voetbalpodcast #44. Video: De Limburger