Vastelaovend wie Toen met Det Mót Kenne in tent Reuver

Print
Vastelaovend wie Toen met Det Mót Kenne in tent Reuver

Buutteredner Peter Vaassen is ook van de partij. Afbeelding: Ermindo Armino

Reuver -

Nostalgie is vrijdag troef op ‘Vastelaovend wie toen’ in Reuver. De opvallendste naam op het affiche is Det Mót Kenne.

De Reuverse zanggroep maakt een eenmalige comeback in het feestpaviljoen op het Raadhuisplein. Jac Linssen, Har Geraeds, Wim Bertrams en Jan Stinges wonnen in 2001 het LVK met het liedje ‘Good geammezeerd’, geschreven door plaatsgenoot Arnold Wassen en beter bekend als ‘De Lampekap’. Ze waren daarnaast een veelgevraagde parodie-act op zittingen. Het kwartet stopte in 2008, maar kreeg vorig jaar na een optreden bij Circus Willems in Roermond ter ere van de in 2014 overleden tekstschrijver Nol Wassen de smaak weer te pakken.

Op ‘Vastelaovend wie toen’ treden meer oudgedienden op, onder wie Lottie Boermans en Wim Naus, LVK-coryfee Frans Croonenberg en van eigen bodem Ger Geerlings van de Geraniejums en de hofkapellen van de Windjbuujels, de Notenkrakers en de Dorsvlaegels.

Det Mot Kenne brengt teksten en liedjes van Nol Wassen. Het kwartet bereikte viermaal de finale van het LVK. In 2003 werd een tweede plaats behaald met ‘De Beerboëk’.

De belangstelling voor Vastelaovend wie Toen is zo groot, dat er extra stoelen worden geplaatst in de tent. Mits nog voorradig zijn de laatste kaarten verkrijgbaar bij café Ronckenstein, de entree bedraagt 15 euro.