Voormalig postkantoor Panningen maakt ruimte voor parkeerplaatsen

Print
Voormalig postkantoor Panningen maakt ruimte voor parkeerplaatsen

Het voormalige postkantoor aan de Raadhuisstraat in Panningen ligt al jaren leeg. Nu komen er parkeerplaatsen voor in de plaats. Afbeelding: Google Maps

Panningen -

Het voormalige postkantoor van PostNL aan de Raadhuisstraat in Panningen wordt gesloopt en omgeturnd tot gratis parkeerplaatsen.

PostNL heeft met gemeente Peel en Maas overeenstemming bereikt over de verkoop van het gebouw. Het pand staat al jaren leeg en bevindt zich aan de entree van het centrum van Panningen.

Mooie entree

In het verleden had het college van B&W de intentie om woningen te realiseren op de locatie, maar kiest er nu voor om meer parkeergelegenheid te creëren in het centrum van het dorp. Wethouder Paul Sanders is tevreden met de aankoop, volgens hem biedt het de gemeente de mogelijkheid om een ‘mooie entree’ te realiseren voor het centrum.

’Kapitaalvernietiging’

AndersNu noemt het plan van B&W een gemiste kans. „Parkeerplaatsen als mooie entree? Dat kan een appartementencomplex met eventueel winkels veel beter”, stelt Adelbert Bosker, fractieondersteuner van AndersNu. „Dan kom je tegemoet aan de vraag om woonruimte te creëren. Dit is kapitaalsvernietiging. We vragen om te bouwen, niet te slopen voor parkeren.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen