Voorbereiding carnavalsevenementen Roermond gestart; Godsweerdersingel afgesloten

Print
Voorbereiding carnavalsevenementen Roermond gestart; Godsweerdersingel afgesloten

Ter hoogte van het Stationsplein is de Godsweerdersingel tot en met zondagmiddag afgesloten. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

In Roermond zijn woensdag de opbouwwerkzaamheden gestart voor de verschillende carnavalsevenementen in Roermond. De Godsweerdersingel is van woensdagochtend tot zondagmiddag 14.00 ter hoogte van het Stationsplein afgesloten voor verkeer.

Het Stationsplein wordt in gereedheid gebracht zodat daar vrijdag de Sjolefestasie kan plaatsvinden en zaterdagmiddag de Sjtasiefestasie. Op het Munsterplein vorderen de opbouwwerkzaamheden voor de carnavalskermis. Die wordt gehouden van vrijdag tot en met carnavalsdinsdag.

Alcohol

Bij het scholierencarnaval op vrijdag kunnen minderjarige bezoekers, net zoals vorig jaar, bij de entree weer worden onderworpen aan een blaastest om zo te controleren of ze geen alcohol hebben gedronken. Iedereen boven de achttien jaar die alcohol wil drinken moet daarvoor op vertoon van een identiteitsbewijs een polsbandje afhalen bij de kassa. Gelet op de drukte adviseert de organisatie bezoekers om geen kleine kinderen mee te nemen op het evenemententerrein.

Roerkade

Omdat de Godsweerdersingel is afgesloten voor verkeer zal gedurende de afsluiting de Roerkade in twee rijrichtingen te berijden zijn.