Vergoedingen voor alle stagiaires gemeente Horst aan de Maas voortaan gelijk

Print
Vergoedingen voor alle stagiaires gemeente Horst aan de Maas voortaan gelijk

Alle stagiaires van de gemeente Horst aan de Maas krijgen voortaan dezelfde vergoeding. Afbeelding: ANP XTRA

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De gemeente Horst aan de Maas gaat de vergoedingen voor alle stagiaires gelijk trekken. Nu is er nog verschil. Iemand die een hbo-opleiding of hoger volgt, krijgt meer dan iemand uit het mbo.

De fractie van Essentie in de Horster gemeenteraad vindt dit zo oneerlijk dat ze een motie heeft ingediend om een einde te maken aan deze ongelijkheid. Het opleidingsniveau mag geen verschil uitmaken voor de hoogte van de stagevergoeding, vindt de partij.

Op dit moment is het echter zo dat een mbo’er die stage loopt bij de gemeente Horst aan de Maas per maand 150 euro krijgt, terwijl iemand van hbo of hoger maandelijks 200 euro kan bijschrijven. Ook de overige raadsfracties willen dat daar verandering in komt.

Burgemeester Ryan Palmen zegt dat hij al stappen aan het zetten was om de stagevergoedingen gelijk te trekken. Bedoeling is, dat alle stagiaires voortaan een vergoeding van 250 euro per maand krijgen, ongeacht opleidingsniveau. Palmen: „We verhogen de vergoeding voor iedereen, waardoor we ongeveer evenveel gaan betalen als andere gemeenten in deze regio.”