Politie stopt boeren die op weg zijn naar ministerie Landbouw

Print
Politie stopt boeren die op weg zijn naar ministerie Landbouw

De politie treedt op tegen de demonstrerende boeren. Afbeelding: ANP

De demonstrerende boeren die op weg zijn naar het ministerie van Landbouw, zijn aan de overkant van de straat tegengehouden door de politie.

De menigte moest halt houden ter hoogte van het oude ministerie van Buitenlandse Zaken. Zeker één demonstrant is gearresteerd, onder luid gejoel.

De boeren wilden stickers van Farmers Defence Force plakken op het ministerie van Landbouw. Dat gebied ligt vlakbij de Koekamp, waar het boerenprotest was.

Van den Oever had premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten tot 15.00 uur de tijd gegeven om excuses aan te bieden voor hun landbouwbeleid. Anders zouden de boeren „optoeren en gas geven”, dreigde hij. Na het verlopen van het ultimatum riep hij de boeren op met stickers naar het ministerie te gaan voor een ludieke actie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →