Dwangsom zorgboerderij Puth ingetrokken

Print
Dwangsom zorgboerderij Puth ingetrokken

Zorgboerderij ‘t Puther Höfke heeft de zaken nu op orde. Afbeelding: Rob Oostwegel / Archief De Limburger

Puth -

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd trekt de dwangsom en cliëntenstop voor Bij de Keien in Puth in. De kleinschalige zorginstelling die zorgboerderij ’t Puther Höfke runt voldoet nu aan de regels, heeft de inspectie na een bezoek vastgesteld. De inspectie gaf Bij de Keien in juli vorig jaar een aanwijzing omdat de deskundigheid en de inzet van zorgverleners en het sturen op kwaliteit en veiligheid niet goed op orde waren.

Lees ook: Zorgboerderij Puth hangt dwangsom boven het hoofd

In oktober volgde een dwangsom, omdat zorgverleners nog onvoldoende professionele afwegingen maakten en een arts en psycholoog niet tijdig betrokken werden bij de veelal oudere cliënten. Bij het laatste werkbezoek bleek dat de instelling de nodige maatregelen heeft genomen.

Lees ook: Deel problemen zorginstelling Puth opgelost

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen