Video: Niet Max Verstappen maar metersgroot spandoek is blikvanger in Barcelona

Print
Niet de Red Bull van Max Verstappen, maar 15 aan elkaar geknoopte vlaggen zijn woensdag dé blikvanger op het lange rechte stuk van Barcelona. Verantwoordelijke Bas van Bodegraven was dan ook in alle vroegte in de weer: 'Het knopen duurde even, maar dan heb je ook wat.'

De #GOMAX vlaggen zijn inmiddels niet meer weg te denken in de Formule 1. Zet op zondag een race op, en binnen enkele minuten heb je wel ergens tussen de toeschouwers een blauw rode vlag gespot. "Dat komt niet omdat ik bij iedere race ben", begint Van Bodegraven. "Die vlaggen gaan inmiddels de hele wereld over. Er is altijd wel iemand die gaat en zo'n vlag graag mee wil nemen." 

Orde in de chaos
Van Bodegraven is de fanclub zes jaar geleden begonnen toen Max Verstappen net de overstap maakte naar de Formule-auto's. Inmiddels telt zijn Facebook-pagina meer dan 75.000 vind ik leuks. De pagina fungeert tegenwoordig vooral als doorgeefluik van 'serieuze media'. "Er wordt tegenwoordig zoveel bullshit en onzin geschreven. Wij scheppen orde in de chaos en plaatsen alleen verhalen die kloppen en die een Max Verstappen-fan graag wil weten", besluit Van Bodegraven.