Dieven stelen voor 20.000 euro aan motoren van vissersboten: verhuurder deelt beelden

Print

Video: De Limburger

Buggenum -

Een verhuurder van visserboten in Buggenum zoekt de dieven die eind januari zes motoren van zijn boten hebben gestolen. Op 27 januari werden deze ontvreemd in de haven van Buggenum.

Een week later, op 3 februari, kwamen de dieven nogmaals naar de haven om ook de laatste van zeven motoren te stelen. Deze poging mislukte echter, zegt Heidi Lispet, de vrouw van eigenaar Simon Frank van verhuurbedrijf Helrec Fishing Adventures.

„De schade bedraagt in totaal zo’n 20.000 euro. Zulke motoren zijn behoorlijk kostbaar. Bovendien heeft de verhuur noodgedwongen twee weken stilgelegen”, aldus Lispet.

Camerabeelden

Op de beelden die Lispet in een bericht op Facebook heeft gedeeld, is te zien hoe twee mannen omstreeks kwart voor tien ’s avonds op een motorboot stappen, korte tijd aan de motor rommelen, om vervolgens weer te vertrekken. Het bericht is inmiddels meer dan honderd keer gedeeld.

Lispet: „We hebben ervoor gekozen om de beelden te delen, omdat het onderzoek van de politie vooralsnog niets heeft opgeleverd. Tijdens de eerste keer, toen ze zes motoren hebben gestolen, zijn de beveiligingscamera’s onklaar gemaakt, dus daar hebben we helaas geen beelden van. Nu hebben we camera’s met een accu.”

Een woordvoerder van de politie meldt dat er aangifte is gedaan en dat de politie ook in het bezit is van de camerabeelden. Het onderzoek naar de diefstal loopt nog.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen