Vermoedelijke dader schietpartijen Hanau dood gevonden in woning

Print
Vermoedelijke dader schietpartijen Hanau dood gevonden in woning

Afbeelding: EPA

De vermoedelijke dader van de schietpartijen in het Duitse Hanau waarbij negen mensen om het leven kwamen, is dood aangetroffen in zijn woning. Dat meldt de lokale politie. In de woning is nog een lijk gevonden. Volgens de politie handelde de dader alleen. Het totale dodental staat volgens de politie op elf.

Rond 22.00 uur woensdagavond werden de eerste schoten gelost bij een shishalounge in het westen van Hanau. De dader ging ervandoor in een donkere wagen. Daarna werden weer schoten gelost bij een ander waterpijpcafé. Zeker vijf mensen raakten gewond. Over het motief van de schutter is nog niets bekendgemaakt.

Lees ook: Zeker acht doden bij twee schietpartijen in Duitsland

Ingewijden zeggen dat een schriftelijke bekentenis en een filmpje zijn gevonden. De krant Bild had eerder bericht dat die zouden zijn achtergelaten door de dader, die Tobias R. zou heten. Er zouden onder meer rechts-radicale opmerkingen in de tekst staan.

Direct na de schietpartijen startte de politie een grote zoekactie naar de dader. Hanau ligt in de deelstaat Hessen, 20 kilometer ten oosten van Frankfurt.