Consultatiebureaus Maasgouw, Roermond en Weert gaan groentepakketjes uitdelen

Print
Consultatiebureaus Maasgouw, Roermond en Weert gaan groentepakketjes uitdelen

Afbeelding: Annemiek Mommers

Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Roermond -

Ouders van baby’s in Maasgouw, Roermond en Weert krijgen op het consultatiebureau een pakketje met groentehapjes mee. Het project is bedacht om kinderen vroeg in hun leven te laten kennismaken met groente.

‘Groentehapjes in 10 stapjes’ heet het initiatief, bedacht door de JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht)-regisseurs van de drie gemeenten.

Met programma’s als DrinkWater en Gratis Bewegen is JOGG in Maasgouw, Roermond en Weert begonnen met het stimuleren van een gezonde leefstijl voor kinderen. Dit jaar wordt daar het thema groente eten aan toegevoegd.

De campagne ‘Groente… Zet je tanden erin’ richt zich in eerste instantie op de groep 0- tot 4-jarigen, omdat de Gezondheidsmonitor laat zien dat het aantal zeer jonge kinderen met overgewicht stijgt. Met de groentepakketjes kunnen ouders baby’s in een vroeg stadium laten wennen aan de smaak van groente.

Om ouders te stimuleren hun baby groente te leren eten, heeft JOGG een speciale ijsblokjeshouder ontwikkeld waarin ouders zelfgemaakte groentehapjes kunnen invriezen. De baby kan dan elke dag een blokje proeven. Op de stappenkaart kunnen ouders bijhouden hoeveel groentehapjes hun baby al heeft gegeten. Als hun baby drie maanden is, krijgen ouders in Maasgouw, Roermond en Weert op het consultatiebureau het Groentehapjes in 10 stapjes-pakketje. Bij het zes-maanden-bezoek wordt vervolgens besproken hoe het gaat.

JOGG wil het programma later uitbreiden met acties voor kinderen in de peuterspeelzaalleeftijd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen