Dier van de week

Dier van de week: Dipsy

Print
Dier van de week: Dipsy

Dipsy. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Maastricht / Itteren / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week Dipsy, een nog wat schuwe dame die graag de kat uit de boom komt kijken bij een fijne baas.

Wie is Dipsy en waar komt ze vandaan?

„Dipsy is een poes van ongeveer twee jaar oud. Na een lange tijd op straat te hebben moeten leven, verblijft ze sinds augustus in ons asiel. Eindelijk hoeft ze niet meer te zoeken naar een veilige slaapplek, te knokken voor een maaltje en zijn er mensen in haar buurt die het goed met haar voorhebben.”

Hoe is haar karakter?

„Het leven op straat heeft indruk op Dipsy gemaakt. Ze is angstig richting vreemde mensen en houdt het liefst haar omgeving vanaf een hoog opgehangen plankje in de gaten. Wel voelt ze zich steeds meer op haar gemak bij onze verzorgers en kattenknuffelaars. Hoe schuw Dipsy ook is richting mensen, zo dol is ze op andere katten. Hier speelt ze mee en ligt ze lekker samen mee te slapen.”

Wat voor thuis en baas zoeken jullie?

„Voor Dipsy zoeken we een thuis waar ze het gezelschap krijgt van een andere sociale kat omdat ze hier veel van kan leren. We hopen voor haar een plekje te vinden bij een geduldige eigenaar die haar alle tijd gunt om rustig te wennen.”

Gaat jouw hart sneller kloppen van dit dier? Neem contact op met Dierenbeschermingcentrum Limburg via limburg@dierenbescherming.nl