Gevonden brief bij Enexis Weert is geen bombrief

© De Limburger

De verdachte brief die donderdagochtend werd aangetroffen bij Enexis in Weert blijkt geen bombrief te zijn.

Redactie

Uit onderzoek van Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is gebleken dat er geen sprake is van explosief materiaal. Het gaat om elektronische spullen, meldt de politie.

Lees ook: Verdachte brief aangetroffen bij Enexis in Weert, pand deels ontruimd

Rond half acht donderdagochtend kwam er een melding bij de politie binnen. Een medewerker sloeg alarm omdat hij de brief verdacht vond uitzien, aldus een politiewoordvoerster. Medewerkers hadden uit voorzorg het pand verlaten, maar konden na een onderzoek van een explosievenverkenner rond kwart voor negen weer aan het werk.

Tekst loopt onder de foto door

© De Limburger

De brief die in een vleugel van het gebouw aan de Schatbeurderlaan lag, bleef ongeopend. Na onderzoek van Team Explosieven Verkenning werd niet duidelijk of het daadwerkelijk om een bombrief ging. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) arriveerde rond half elf en heeft de brief nader onderzocht. Daarbij is gebleken dat het niet om een bombrief ging.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal