Computervirus treft 26.000 middelbare scholieren in Limburg

Print
Computervirus treft 26.000 middelbare scholieren in Limburg

Philips van Horne in Weert, een van de LVO-scholen. Afbeelding: Streetview

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Alle 23 scholen van de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) zijn getroffen door een virus.

Donderdagochtend konden 26.000 scholieren en leraren niet werken op de computers.

Volgens woordvoerster Imi Lau is woensdagavond het datacenter getroffen door een nieuw soort malware, dat door de virusscanners nog niet werd herkend.

Experts hebben woensdagavond meteen de toegang tot alle systemen afgesloten. Volgens de woordvoerster zijn er beperkt gegevens verloren gegaan. De mail en het schoolprogramma Somtoday zijn niet getroffen.

Volgens Lau hebben zich geen criminelen gemeld die losgeld wilden hebben. Het is de bedoeling dat in de loop van donderdag alle systemen weer werken, zodat leerlingen weer op de computers kunnen werken.

LVO heeft scholen verspreid over 31 locaties in Limburg. Het hele systeem wordt doorgelicht en opgeschoond. Het is nog niet bekend om welke ransomware het gaat.

Bekijk de Scholenwijzer

Ga jij na de zomervakantie naar de middelbare school? Spannend! In maart moeten jij en je ouders beslissen welke school het wordt. Dan is het goed te weten hoe jouw (toekomstige) middelbare school scoort. Scholenwijzer De Limburger helpt jullie een eindje op weg.

Klik hier om naar de Scholenwijzer te gaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen