Donnee Luijten uit Munstergeleen in finale missverkiezing na zoektocht naar zichzelf

Print
Donnee Luijten uit Munstergeleen in finale missverkiezing na zoektocht naar zichzelf

Reflectie is een van de belangrijke aspecten die Donnee Luijten heeft geleerd. Afbeelding: Annemiek Mommers

Munstergeleen -

De 21-jarige Donnee Luijten nam vier jaar geleden deel aan de missverkiezing Miss Teen of Limburg. Nu staat ze in de ‘grote’ finale: de Miss Beauty of Limburg. Toch deed ze in de tussenliggende jaren geen modellenwerk, maar was ze vooral bezig met de zoektocht naar zichzelf.

Ze was nog jong en eigenlijk helemaal niet bezig met modellenwerk toen ze meedeed aan de missverkiezing voor tieners. „Ik zat op 5 havo van het Graaf Huyn College, maar wist totaal niet wat ik wilde gaan doen”, vertelt Luijten openhartig. „Ik vond het wel leuk om mee te doen, maar ging er niet volledig voor.” Ze eindigde buiten de top drie, maar won wel de subcategorie Miss Photogenic. Grootste winst van haar deelname is de ontmoeting met fotograaf Raf de Bruyne, waarmee ze tot op de dag van vandaag samenwerkt.

Reizen

Na haar havo neemt Luijten een jaar pauze. „Om mezelf te ontdekken ben ik in mijn uppie naar Thailand gegaan. Ik ging beseffen hoe goed we het hier hebben. Ik ben bij een stam geweest die op de grond slapen en het eten dat ze hebben met hun handen moeten eten.” Later volgt nog een trip naar Kenia waar ze dezelfde ervaringen opdoet. „Ik heb leren reflecteren”, zegt ze trots, „de zoektocht naar mezelf is nog steeds heel belangrijk.”

Reflectie

Bij thuiskomst weet ze precies wat ze wil gaan studeren. „Social Work in Sittard. Hier heeft zich die reflectie voortgezet. Ik was vroeger heel onzeker en vond het heel belangrijk wat mensen van me vonden. Nu ben ik nog wel eens onzeker, maar kan ik het van me afzetten en er mee omgaan.” En dus schrijft Luijten zich weer in voor de missverkiezing. „Ik ben er de afgelopen jaren niet echt mee bezig geweest, maar dit jaar voelde het goed.”

Goede doel

Drie weken geleden was de voorronde in Kasteel Limbricht. „Ik kreeg als allerlaatste te horen dat ik door was”, vertelt ze nog opgewonden, „maar ik ben door naar de finale op 26 april.” Een van de onderdelen om Miss Beauty of Limburg te worden is geld bijeen brengen voor het goede doel: LINDA.foundation. „Deze stichting haalt geld op voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben. Het mooie is dat het geld dat in Limburg wordt opgehaald ook binnen de provincie wordt uitgegeven”, benadrukt ze.

Doneren

„Ik ben trots dat ik nu zover ben gekomen”, besluit ze, „dus wil ik ook die finale winnen!” U kunt haar helpen aan de winst door in een SMS ‘Limburg Donnee’ te sturen naar 3010 (kosten 1,10 euro). Doneren kan via: www.actievoorlindafoundation.nl/actie/donnee-luijten/doneren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen