Vrede en vrijheid in concert Oranje Schinveld

Print
Vrede en vrijheid in concert Oranje Schinveld

Afbeelding: Mannenkoor Oranje

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

In het kader van de herdenking dat het 75 jaar geleden is dat er in Limburg een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, verzorgt Mannenkoor Oranje uit Schinveld twee bijzondere concerten.

Een in Waldfeucht op zaterdag 28 maart om 19.00 uur, en een in Schinveld in de BMV de Sjinskoel op zondag 29 maart om 15.00 uur. Aan beide concerten nemen zeven verenigingen uit de grensregio deel: vier mannenkoren en drie gemengde koren. In totaal zullen circa 245 zangers en zangeressen op het podium staan.

De viering van 75 jaar vrijheid in Limburg heeft al in vele vormen vele malen plaatsgevonden. Mannenkoor Oranje heeft thans het initiatief genomen om ook aandacht te vragen voor de situatie ná de bevrijding: als goede buren samen in vriendschap verder te leven.

Tijdens het concert worden werken uitgevoerd die allemaal in het teken staan van vrede en vrijheid.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →