AED-netwerk gemeente Beesel verder uitgebreid

Print
AED-netwerk gemeente Beesel verder uitgebreid

Afbeelding: De Limburger

Reuver -

Met het aanbrengen van een mobiele hartdefribillator op de voorgevel van Café de Grens aan de Keulseweg in Offenbeek is het Beeselse AED-netwerk nog verder uitgebreid.

Het aantal apparaten binnen gemeente komt hiermee op 24. Daarvan hangen er vijf in het kerkdorp Beesel. De AED is beschikbaar gesteld door supermarkt Plus Savelkoul. Hoewel vooral in Offenbeek niet alle apparaten dag en nacht bereikbaar zijn, beschikt de gemeente Beesel over een goed dekkend AED-netwerk. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. De AED’S zijn strategisch geplaatst op locaties waar veel mensen komen. Zoals winkelcentra, sportaccommodaties, gemeenschapshuizen en zorgcentra.

Een dekkend netwerk is belangrijk, omdat bij een hartstilstand elke minuut telt. Uit onderzoek blijkt dat de overlevingskans het grootst is als omstanders binnen zes minuten actie ondernemen.

Op de website van gemeente Beesel staat een overzicht van de locaties waar een AED beschikbaar is.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen