Negen aanhoudingen en 106 bekeuringen bij boerenprotest

Print
Negen aanhoudingen en 106 bekeuringen bij boerenprotest

Afbeelding: Arie Kievit

Bij de boerenacties op woensdag zijn negen mensen aangehouden en 106 bekeuringen uitgedeeld. Drie landbouwvoertuigen zijn weggesleept en één werd in beslag genomen. Dat maakte de politie donderdag bekend.

Twee arrestanten voldeden niet aan de identificatieplicht en twee werden opgepakt voor opruiing. De anderen werden aangehouden voor het afsteken van vuurwerk, gevaarlijk gedrag in het verkeer, het verstoren van de openbare orde, belediging en het niet opvolgen van een bevel.

Lees ook: Politie stopt boeren die op weg zijn naar ministerie Landbouw

Volgens de politie is tijdens het protest „gehandhaafd waar nodig”. Daarnaast zijn er alcoholcontroles ingezet „om te voorkomen dat de boeren onder invloed huiswaarts gingen”. De politie Den Haag vindt dat de dag redelijk rustig is verlopen. „We waren meer aan elkaar gewend, beter op elkaar ingespeeld dan bij eerdere demonstraties. De sfeer was over het algemeen goed.”

Lees ook: Boeren toch via snelweg naar Den Haag, legertrucks paraat in centrum

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →