Proef eenrichtingsverkeer centrum Reuver op 9 maart van start

Print
Proef eenrichtingsverkeer centrum Reuver op 9 maart van start

Een deel van de Rijksweg wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Reuver -

In het centrum van Reuver start volgende maand een proef met eenrichtingsverkeer op de Rijksweg.

Het gaat om het deel van de Rijksweg tussen de kruising met de Stationsstraat en het Raadhuisplein en het punt waar de Pastoor Vranckenlaan aansluit op de doorgaande weg. Gemotoriseerd verkeer mag op dat stuk alleen in de richting van Venlo rijden. Tegemoetkomend verkeer wordt omgeleid via de Pastoor Vranckenlaan en het Raadhuisplein. Het eenrichtingsverkeer op de Pastoor Vranckenlaan wordt dus tijdelijk omgekeerd.

Tevens wordt de Rijksweg afgesloten voor vrachtauto’s, met uitzondering van bestemmingsverkeer voor het bevoorraden van winkels. Verder worden plantenbakken geplaatst om het verkeer af te remmen. Ook komt er een zebrapad op de Pastoor Vranckenlaan ter hoogte van het Raadhuisplein om voetgangers veilig te laten oversteken.

De verkeersproef duurt van 9 maart tot 9 juni. Vooraf, tijdens en na het experiment wordt onderzocht wat de effecten van de maatregelen zijn. Niet alleen worden de verkeersbewegingen in de gaten gehouden op de Rijksweg en omliggende wegen, ook wordt op meerdere momenten gevraagd naar de ervaringen van betrokkenen, zoals aanwonenden en ondernemers. Als de proef leidt tot ongewenste of onveilige situaties kan besloten worden die onmiddellijk te staken.