Open Universiteit benoemt nieuwe hoogleraar

Print
Open Universiteit benoemt nieuwe hoogleraar

Gregor Langfeld Afbeelding: Open Universiteit

Heerlen / Hoensbroek -

De Open Universiteit in Heerlen heeft Gregor Langfeld benoemd tot hoogleraar Moderne en hedendaagse kunstgeschiedenis. De benoeming bij de faculteit Cultuurwetenschappen heeft is ingegaan per 1 februari 2020.

Prof. dr. Gregor Langfeld is gespecialiseerd in moderne en hedendaagse kunst. Hij doet onderzoek naar onder andere Duitse kunst en de interactie tussen kunst, politiek en maatschappij gedurende specifieke periodes zoals de jaren van het nationaalsocialisme. Speciale aandachtsgebieden zijn migratie, roofkunst en herkomstonderzoek.

Gregor Langfeld (1964) is geboren in Duitsland en woont sinds 1989 in Nederland. Hij studeerde Vergelijkende kunstwetenschap aan de VU in Amsterdam en promoveerde in 2010 bij de Universiteit Leiden op een onderzoek naar de canonisering van moderne Duitse kunst in de Verenigde Staten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen