Keiendorptocht over ‘smokkelweggetjes’ van weleer

Print
Keiendorptocht over ‘smokkelweggetjes’ van weleer

Afbeelding: Johannes Timmermans Fotografie / Archief De Limburger

Bocholtz -

WSV NOAD ofwel Nooit Ophouden Altijd Doorgaan houdt zondag 8 maart haar 53e Keiendorptocht.

In tegenstelling tot voorgaande edities, wordt deze keer niet gestart vanuit Bocholtz maar vanuit Simpelveld, alwaar ruimere parkeergelegenheid voorhanden is. De tocht wordt georganiseerd in het kader van de Euregio Marching Trophy.

Zwerfkei

De Keiendorptocht is afgeleid van de ‘Kei van Bocholtz’, een voor deze regio ongekend grote zwerfkei welke bij opgravingen werd gevonden en momenteel nog steeds het centrum van Bocholtz siert. Door de ligging van Bocholtz, aan drie kanten omgeven door Duitsland, en door het ontbreken van grote verbindingswegen, bleek het uitzetten van wandeltochten over rustige paden voor de hand te liggen. De talrijke ‘smokkelweggetjes’ van weleer zijn nu ideale wandelwegen.

Vergezichten

Ook dit jaar heeft NOAD weer zorgvuldig aandacht besteed aan het uitzetten van parcoursen. Jong en oud kunnen op deze dag kiezen uit wandelingen over een afstand van 6, 12, 18 en 24 km. De routes zullen veel variaties bieden. De routes van de Keiendorptocht voeren door de omgeving van Simpelveld, Bocholtz en het aangrenzende Duitse grensgebied. Onderweg diverse fraaie vergezichten. De centrale rustplaats wordt ingericht bij café Oud Bocholtz. Alle routes zullen door NOAD verzien worden van een markering.

Gestart wordt vanuit de Brasserie de Driesprong, Kruinweg 3, Simpelveld (bij het bungalowpark). De startplaats is bereikbaar via de A76 afslag Simpelveld. Vervolgens de borden volgen richting Natuurtransferium. Starttijden, 24 km: 08.00 - 11.00 uur; 18 km: 08.00 - 12.00 uur; 7 en 12 km: 08.00 - 14.00 uur. Voor alle afstanden geldt dat de wandelaars voor 17.00 uur weer terug dienen te zijn in de startlocatie. Het inschrijfgeld bedraagt voor leden van erkende wandelsport organisaties € 1,50 (€1,75 met sticker). Overige deelnemers betalen € 2,50. (IVV-stempel aanwezig.)

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen